PresentChild® Methode

Je kind als spiegel.

Kinderen bewegen met jou mee in gedrag en emoties. Alsof ze een soort verfijnde antennes hiervoor hebben. Ben ik druk (al is het maar in mijn hoofd) dan is het mijn zoon die deze onrust uitvergroot in zijn gedrag…. Alsof hij wil zeggen; ‘Kijk eens mam wat je doet. Doe nou eens rustig aan.’ De PresentChild® Methode maakt duidelijk dat kinderen zich net zo intens en actief inzetten voor ons levensgeluk als wij voor onze kinderen. Via hun gedrag, spel, (leer)ontwikkeling en/of klachten tonen kinderen op een heldere en liefdevolle wijze wat wij op dit moment nodig hebben in ons leven.

Het wordt minder duidelijk als je kind jouw blinde vlekken spiegelt. Omdat jij je hier niet bewust van bent, moet je kind hard zijn best doen om ze te spiegelen. Met als gevolg dat kleine signalen lastige thema’s kunnen worden en ze als probleem van het kind worden gezien. Terwijl jouw kind alleen maar laat zien wat jij nog hebt op te lossen!

Hoe doen kinderen dat dan?
Kinderen spreken niet zo zeer met onze woordentaal maar gebruiken een taal die via gedrag, spel, ontwikkeling, slaap en dromen, eten en zindelijkheid e.d. tot uitdrukking komt. Die taal is echter net zo precies als onze woordentaal. Opvoeden gaat gemakkelijker als ouders goed luisteren naar wat hun kind over hun leven te vertellen heeft. Onzeker, agressief, somber, druk of teruggetrokken gedrag van hun kind blijkt vaak simpelweg een boodschap van kinderen voor hun ouders. Is de ouder bereid zijn/haar eigen onbewuste kinderjaren te leren kennen en te doorleven dan verdwijnt of verbetert het ‘problematische gedrag’ van het kind. Het kind spiegelt vanuit liefde de ‘blinde vlek’ van zijn ouders.

PresentChild® is net zo belangrijk als de uitvinding van de spiegel! Met een spiegel kunnen we onze buitenkant tot in detail zien. Via onze kinderen – spiegels van onze puurheid – kunnen we onze binnenkant heel goed leren zien.

Voor meer informatie over de PresentChild® Methode, klik op onderstaande logo.

logo-presentchild-300x87