Workshop Jongens versus Meisjes

Kinderen zijn niet gemakkelijk in een hokje te stoppen. Ieder kind heeft immers zijn eigen karaktertrekken en persoonlijkheidskenmerken. Toch beschrijven veel mensen meisjes als rustig, lief en sociaal, terwijl jongens snel gezien worden als druk, impulsief en lawaaierig. Dit beeld wordt veroorzaakt door een verschil in hersen- en hormoon ontwikkeling bij jongens en meisjes. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat meisjes op jongere leeftijd sociale vaardigheden ontwikkelen en jongens zich impulsiever gedragen doordat zij meer testosteron aanmaken. Deze verschillen in ontwikkeling zorgen ervoor dat meisjes over het algemeen andere karaktertrekken hebben dan jongens.

Werken met jongens en meisjes

Jongens worden vaak als ‘lastig’ bestempeld, maar zijn dat niet. Jongens zitten gewoon anders in elkaar dan meisjes. Heb jij jongens in de opvang/groep, dan is het belangrijk om te weten dat hun gedrag voortkomt uit de manier waarop zij biologisch in elkaar zitten. Op het moment dat je, je hiervan bewust bent, kun je het gedrag van jongens wellicht beter begrijpen.

 Hoe ziet de workshop eruit?

De workshop Jongens versus Meisjes is een onmisbare workshop voor wie meer wil weten over de ontwikkeling van jongens en meisjes. Aan het einde van de workshop heb je meer inzicht in de verschillen, maar ook in de overeenkomsten tussen jongens en meisjes.

In deze workshop komt aan de orde:

  • Het verschil in hersenontwikkeling tussen jongens en meisjes.
  • De invloed van hormonen op de ontwikkeling.
  • Het inzicht waarin verschillen in gedrag tussen jongens en meisjes wordt bepaald.