Prikkelverwerking en waarneming bij autisme

Wil jij weten waarom een kind met autisme meer tijd nodig heeft om informatie te verwerken? Begrijpen waarom het voor deze kinderen lastig is te bepalen wat belangrijk is en wat minder belangrijk? Schrijf je dan in voor deze Workshop!

Kinderen en volwassenen met autisme hebben een andere manier van waarnemen en een andere prikkelverwerking dan mensen zonder autisme. Er zijn veel kinderen met een autisme spectrum stoornis voor wie het dagelijks een enorme inspanning is om die ‘vreemde’ buitenwereld enigszins te doorgronden en te volgen. Anderzijds is het voor de buitenwereld lastig om dat ‘vreemde’ gedrag van het kind te doorgronden en te volgen. In de workshop wil ik ouders en professionals de gelegenheid bieden om zicht te krijgen op de manier waarop deze kinderen waarnemen, denken en beleven.

Voorbeeld
 Jesse voelt alles heel duidelijk. De naden van sokken en ondergoed voelen aan als schuurpapier. De jeansstof voelt zo ruw dat hij er eczeem van op zijn benen krijgt. Alle labeltjes moeten uit de shirts verwijderd worden en ondergoed en sokken worden vaak binnenste buiten gedragen zodat hij de naden niet voelt.

Met behulp van het visuele middel Brain Blocks praten we over autisme. Hoe werkt het brein van een kind met autisme? Wat werkt er bij hen anders dan bij mensen zonder autisme? Welke gevolgen heeft dat voor hun functioneren in het dagelijkse leven? En hoe maak je duidelijk wat je wilt?
In de presentatie zijn DVD fragmenten opgenomen waarin kinderen met autisme aan het woord komen die vertellen over hun persoonlijke ervaringen.

Data en prijs
Deze workshop wordt in overleg in company gegeven. De opdrachtgever zorgt voor de zaalruimte, en de eventueel benodigde apparatuur. Vraag vrijblijvend een offerte aan, deze wordt op uw persoonlijke wensen afgestemd.

Wil je meer informatie over bovenstaande of andere thema’s neem dan contact met me op via 06-14929759 of e-mail info@positiefbenaderen.nl