3-delige workshop SOS kinderen en emoties

Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag

Dat is het motto van deze workshop!

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

Maar hoe?… In deze workshop krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk. De workshop vindt plaats in kleine groepen van max. 15 deelnemers.

Voor wie:
Voor ouders en opvoeders aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.

Inhoud workshop:
In 3 avonden van 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.

Duur:
Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.

Investering:
Voor particulieren is het 95 euro of, wanneer je je met 2 (of meer) personen aanmeldt, 85 euro p.p. Dit is inclusief de gids over emoties bij kids t.w.v. € 9,95

Wil je meer informatie over bovenstaande of andere thema’s neem dan contact met me op via 06-14929759 of e-mail info@positiefbenaderen.nl

3-delige Workshop SOS peuters en emoties

Speciaal voor ouders en opvoeders van peuters is er de 3-delige workshop SOS peuters & emoties. Omdat een peuter echt in een totaal andere ontwikkelingsfase zit dan bijvoorbeeld een schoolgaand kind, met name wanneer het gaat om emoties. Dit vraagt soms andere vaardigheden van u als opvoeder. Meer inzicht en herkenning bij andere ouders in deze lastige fase helpen echt!